2012. október 25., csütörtök

Amarillis Ferrari 1.kép)v.Minerva(2.kép)fiókhagyma - Jelenlegi ára: 350 Ft

Amarillis Ferrari (1-3. kép) v. Minerva (2-4. kép) fiókhagyma
Az ár 1 db fiókhagymára értendő, mely 2. éves.
További termékeim:  Csodaszepviragok termékei a TeszVesz piacterén
A hagymákat késő ősztől kora tavaszig bármikor cserépbe ültethetjük, ha kéthetes időközönként ültetjük el őket, akkor egész télen és tavasszal gyönyörködhetünk virágzó amarilliszekben!
Minden hagymát külön cserépbe ültessünk, a legtöbb hagyma elfér 15-ös cserépben, ez azt jelenti, hogy a cserép átmérője 15 cm legyen. De mindenképpen akkora cserepet válasszunk, hogy kb. 5 cm távolság legyen a beültetett hagyma, és a cserép széle között. A hagyma gyökereit a kezünkkel óvatosan válasszuk szét. Majd ültetés elött 12 órára áztassuk a gyökereket kézmeleg vízbe. Az egész hagymát nem szabad a vízalá nyomni, mert gombásodhat, és elrothadhat. A hagyma nyakán bemenő víz belső rothadást okozhat. Amúgy pedig a hagyma nem tud vizet felszívni, csak a gyökerek.
A száraz, hajlításra elpattanó gyökereket távolítsuk el a hagymáról, mert azok már elhaltak, és a földben csak rothadnának a hagyma alatt. A húsos, egészséges gyökereket hagyjuk csak a hagymán, azokat áztassuk be a következő módon.
Öntsünk egy vizespohárba, vagy kisebb befőttesüvegbe kézmeleg vizet, ültessük rá a pohár tetejére az amarillisz hagymánkatúgy, hogy csak a gyökerek érjenek a vizbe a hagyma ne! 12 óra alatt a gyökerek megszívják magukat elegendő vizzel, akkor kell elültetni a hagymát. B tipusú virágföldet válasszunk az ültetéshez, a hagymát úgy kell elültetni, hogy a felső egyharmad része kiálljon a földből.
A cserepet nem kell letakarni semmivel, tegyük világos, 20-25 fokos meleg helyre a cserepeket. A hagymák  5-8 nap alatt kitolják a bimbót. Az ültetéstől számítva 2 hétig egyáltalán ne öntözzük meg a hagymákat, hiszen ültetés elött elegendő vizet szivattunk fel agyökerekkel.


Jelenlegi ára: 350 Ft

Az aukció vége: 2012-11-13 09:15
. Amarillis Ferrari 1.kép)v.Minerva(2.kép)fiókhagyma - Jelenlegi ára: 350 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése