2012. október 23., kedd

Kombucha gomba + indító tea - Jelenlegi ára: 750 Ft


  A gomba:
A kombuchakultúrák már több millió éve kialakultak, valószínüleg az élet keletkezését követő korai időszakban.
A kombuchatelepek a még szennyezetlen óceán vízéből fejlődtek ki, ott voltak az élet kialakulásának a bölcsőjéhez közel, így magukban hordozzák az élet kialakulásakor az óceánban dominánsan uralkodó “ szennyezésmentes” ősrezgéseket.
Dr. Helmuth Golza: Kombucha - egy régi gyógyító tea c. könyvében a kombucha következő négy aktív baktériumára hívta fel a figyelmet: Acetobacter xylonum, Acetobacter xylonides, Gluconobacter bluconicum, Acetobacter pasteurianum. Hasadó és élesztő gombák közül a következőket említette: Schizosaccharomyces pombe, Saccharomyces ludvigii, Pichia fermentans, Mycoderma, Torula.
Életfolyamatai által sok szerves molekulát: enzimet, aminósavat, vitamint, fontos poliszaharidot stb. termel, amely nagyon fontos természetes tápanyaga az emberi szervezetnek.
A “ K” tea a tenyészet erjesztett tápoldata, amelyben minden, a kombuchát felépítő alkotóelem megtalálható.
Hogyan hat a kombucha tea:
A legfrissebb kutatások szerint, amelyeket biofizikai mérésekkel végeztek, elmondható a kombuchagomba-teáról, hogy méregtelenít, teljes spektrumú B-vitaminkomplex természetes forrása, immunrendszert erősítő, bélflórát- regeneráló, antibiotikus hatása van, rugalmassá teszi az érfalat (a jobb vérkeringés rugalmassá teszi a kötőszöveteket), fogyaszt és fiatalít, emeli a Q-10-szintet.
Japán kutatók megfigyelték, hogy a kombuchát rendszeresen, évek óta fogyasztó 35 év felettieknél sem csökken le a Q-10- koenzim-szint.
Végkövetkeztetésük: 35 év fölött ajánlatos lenne a rendszeres kombuchafogyasztás. A Q-10-et szokták “ energia vitaminnak” vagy “ fiatalító vitaminnak” is nevezni. Ugyanis azt találták, hogy 35 év alatt a szervezet Q-10-tartalma általában normál szinten van, aztán 35 évtől kezdődően folyamatosan csökken. 25%-os hiánynál már betegségek lépnek fel. Végelgyengülésnél a csökkenés 75%-os.
A betegségek kiváltó okai különbözőek. Amíg az egyik embernél az életmóddal van összefüggésben, másik esetben örökletes tulajdonságokra vezethető vissza. Ennek az oka az, hogy pl. amíg az egyik embernek visszatér a haja színe, a másik ugyanúgy ősz marad. Az egyik a stressz hatására őszült meg, a másik esetben genetikai oka volt.
A kombucha rákmegelőző szerepe
Ezidáig a kombuchatea az egyetlen természetes, biológiailag teljes értékű ital, amelynek bizonyítottan óriási szerepe van a rákprevencióban.
Szovjet rákkutatók szolgáltak megdöbbentő tényekkel. Szibéria legszennyezettebb területein, ahol a kálium, ólom, higany és azbesztszennyezés jelentős, találtak olyan falvakat, ahol az emberek abszolút immunisak voltak a rákmegbetegedésre, ugyanakkor a környéken országosan a legrosszabb a rákstatisztika. Solikamszk és Bereznyiki körzetében viszont nem tudtak rákos eseteket regisztrálni, a talált néhány emberről kiderült, hogy máshonnan költöztek oda.
Ezen a két területen rendszeresen isszák az emberek az ún. “ tea kvass” -t, vagyis a kombucha teát.
Mennyi teát igyunk
Gyors méregtelenítés kényelmetlenséget okozhat azoknál, akik elkezdik a kombucha fogyasztását és túl sok teát isznak. Fokozatosan növeljük az adagot hétről hétre napi hat evőkanállal kezdjük, felosztott dózisokban, naponta háromszor két evőkanállal a kellemetlen érzés elkerülhető.
Súlyos betegek gyógyulási krízist tapasztalhatnak, ha túl sokat isznak, ők kezdhetik még kisebb adagokkal - háromszor 1-2 teáskanállal naponta, fokozatosan növelve az adagot.
Egy dolgot fontos megjegyezni: a kombuchával végzett kúra kezdetén minden kellemetlen érzés elkerülhető, ha SOK VIZET ISZUNK! Így a távozni akaró méreganyagok hamarabb kiürülnek. A kombucha hatása először a testünk leggyengébb részénél jelentkezik, majd a második leggyengébb részünknél és így tovább.
Csupán az első néhány nap kell óvatosabbnak lenni, de amint a szervezet megszokta, akár literszám is fogyasztható.
Ronald Reagen úr, volt amerikai elnök, daganatos megbetegedését papayás kombucha teával gyógykezelte. Betegsége alatt minden nap egy litert ivott. Ezzel csak azt kivánjuk szemléltetni, hogy a K-teát nem lehet túladagolni. De bárki tapasztalhatja, hogy a forró nyári napokon milyen frissítő tud lenni ásványvízzel hígitva. A betegeknek különösen ajánlott a folyadékpótlás kombuchateával.
Egészséges ember a K-tea fogyasztásat követően azonnal jobb közérzetet, erőnlétet érez, szellemileg és fizikailag frissebb, aktívabb lesz. Túlzott húsfogyasztóknál esetleges hasmenés jelentkezhet.
Azok, akik gyógyszert fogyasztanak, azt kell tudniuk, hogy a kombucha fogyasztása a bélflórát regenerálja, így a gyógyszer felszívódását is segíti, ennek megfelelően a gyógyszerek adagolását is csökkenteni lehetne. De ezt a kezelő orvossal kell megbeszélni.
A rendszeres, mindennapos fogyasztásra ajánlott mennyiség egészségesek számára
2-3 dl: egy deciliter reggeli előtt az emésztőrendszer tisztítására, és egy-egy decilitert ebéd és vacsora után az emésztés elősegítésére. Nagyobb folyadékvesztésnél, forró nyári napokon, nagyobb fizikai megterheléseket követően, ásványvízzel fele-fele arányban hígítva, ennek többszöröse is fogyasztható.
Kismamák és már szilárd táplálékot fogyasztó gyermekek is fogyaszthatják. Kismamáknak nem javasoljuk a papayás K-teát, viszont részükre mennyiségi korlátozás nincs. Gyermekeknek javasoljuk gyümölcslébe, ásványvízbe keverni az ízhatás miatt.
Cukorbetegek, ha nem kapnak diabetikus jellel ellátott K-teából, úgy az általános készítményt lelazított kupakkal szobahőmérsékleten érleljék még 7-10 napig. A kellemetlen savanyú mellékízt 1: 3-as ásványvizes hígítással enyhíthetik.
Kombucha külsőleg
Égési sebekre, felégésekre, nagyfokú fáradtságra, kínzó fájdalmak enyhítésére javasoljuk a K-tea pakolást, borogatást. Frissitő fürdőbe (max. 35 oC-os vízbe) 2-3 l teát kell önteni. Javasolt fürdési idő 30-35 perc. Nyitott sebbe K-tea ne kerüljön!
Mennyi ideig célszerű fogyasztani
Akik jobb közérzetre vágynak és a szervezet méregtelenítését szeretnék elérni, azoknak egy három hetes programot ajánlunk 2 dl tea napi fogyasztásával. Egy hetes szünet után ezt újra lehet kezdeni.
Ha konkrét betegséget akarunk kezelni, napi 3x1 dl-t ajánlunk és a javasolt időszak 3-6 hónap. 1 hónap szünetet követően újra kezdhetjük a kúrát.
Figyelem, ezt netről szedtem le, én  és családom frissítőnek iszom , nem kifejezetten a gyógyítás végett, bár az sem utolsó. tehát panaszbeli probléma  megoldásával nem tudok beszámolni. tibeti joghurt és kaukázusi kefír gombám is van, annál több pozitív dologról tudok mint ennél.
De ajánlom, mert fantasztikus megelőző , frissítő ital van belőle.
Több infót találni neten is csak írd be a nevét keresőbe.
Az ár egy gombára vonatkozik meg hozzá egy adag indító teára.
Személyes átadást 1000ft felett  vásárlásnál tudok megoldani. a saját oldalon feltüntetett helyeken és időkben.
Kérek mindenkit csak olyan licitáljon aki tényleg átveszi a terméket és max egy héten belül rendezzük az adás vételt!
Kérdezz bátran.
Nézz be zsuszy1 -hez is, együtt postázom.
ott ruhák, baba mama dolgok, bio termékek, táplálék kiegészítők, játékok stb... sok érdekes dolog..
Köszi


Jelenlegi ára: 750 Ft

Az aukció vége: 2012-11-10 22:36
. Kombucha gomba + indító tea - Jelenlegi ára: 750 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése