2012. október 10., szerda

Nyaknyújtó - SOFT Neck rehab eszköz - Jelenlegi ára: 6 500 Ft


SOFT NECK
 A Cervicalis csigolyák (nyaki csigolyák-7db: C1-C7) trakciójára (húzására, nyújtására) alkalmas felfújható eszköz /CVT-Cervical Vertebra Tractor/ 
1. kép
Miért jó ez a rehabilitációs, nyújtó eszköz?
 - Bizonyos nyaki problémák kezelésére alkalmas felfújható eszköz (levegő nyomását használja ki aktív nyújtásra, trakcióra). Magyarországon még nincs egyénileg használható, nyakcsigolyákra alkalmas nyújtó eszköz, csak nyakmerevítő.
- Kicsi és hordozható-levegő kinyomásával akár kis kézitáskában is szállítható! Könnyű a használata, kényelmes a viselete! A Soft Neck viselője önmaga képes szabályozni (növelni és csökkenteni) a levegő mennyiségét és ezzel a nyújtás mértékét!
- Lazítja a nyak izmait, segít a porckorongok normális vastagságának fenntartásában. A csigolyák közötti porckorongok felszabadításában játszik szerepet.
- Bizonyíthatóan csökkenti bizonyos panaszok tüneteit pl: Cervico  brachialgia (nyakból a karba sugárzó fájdalom), vagy az erős migrénes fejfájást is csökkenti, ha a nyakizmok feszülése és csigolyák beszűkülése a kiváltó ok.
- Fontos szerepe van a nyaki gerincsérv megelőzésében és utólagos rehabilitációjában:   fizikoterápiát, hidroterápiát, gyógymasszázst és gyógytornát kiegészítve!
-  Indirekt módon a háti csigolyákat is nyújtja.
- Nyújtási magassága 2 cm-től 15 cm-ig van kifejlesztve, ez a 7 nyakcsigolya maximális nyújtási távolsága.
- Mindennapos használatra is alkalmas szemben a hagyományos eljárásokkal, mert azok idő és helyigényesek és legtöbbször csak orvosi felírást követően vehetők igénybe! pl: súlyfürdő kezelés, denevérpad, Glisson-féle nyaki húzató eszköz!
2. kép A képen látható a súlyfürdő kezelés (idő és helyigényes kezelés, orvosi felírást követően vehető igénybe)
3. kép A képen látható egy kialakult nyaki gerincsérv felvétele, amelynek az az oka, hogy a porckorong folyamatosan gravitációs nyomás alatt állt, nem szabadult fel (ennek a megelőzésében segít a gyógytorna, gyógymasszázs és a Soft Neck kiegészítő terápiaként)
 Mi történik a nyaki csigolyákkal, ha a Soft Necket használjuk?
4. kép
Bal oldalon látható, hogy a nyak középső területén a porckorong nagy nyomás alatt áll.
A jobb oldalon látható a Soft Neck nyújtó hatása, amivel az érintett porckorong is felszabadul a nyújtó hatás miatt (fájdalomérzet csökken, a nyaki mozgás beszűkülés oldódik, az kilépő idegszálak is felszabadulnak a nyomás alól)
Használata
- Üljön egyenes háttal egy széken, lábak kényelmesen talpon legyenek! A derék mögött támassza ki magát egy kényelmes párnával, hogy a hátizmok ne fáradjanak a nyújtás alatt!
- Helyezze a nyaka köré a képen látható módon. Az eszköz nyitott oldala elől legyen, a pumparész a   bal oldalon.
- Kapcsolja össze a tépőzárral a két oldalt. Figyelni kell, hogy ne legyen laza, mert akkor előre esik az áll a nyújtásnál és nem lesz húzóerő, illetve túl szoros se legyen!
- Ellenőrizze, hogy a pumpa melletti szelep zárva legyen (óra járásának megfelelően). Pumpa a bal oldalon!
- Pumpálja az eszközt addig, amíg azt nem érzi, hogy már nem kell saját erővel tartania a fejét, az eszköz távolítja azt a vállától. Kerülje el a nyaki ütőér nyomását. Ha szédül vagy fáj a feje, esetleg émelyeg, hagyja abba a nyújtást, engedje ki a levegőt az eszközből!
- Először 5 perc használat javasolt később 10, majd maximálisan 15 perc!
- Zárja be a kék szelepet (gördítse le teljesen a recés hengert)
- Maradjon így 5-10 percig az első használatnál, későbbi kezeléseknél maximum 15 percig.
- A nyújtás végeztével nyissa ki a kék zárat és nyissa ki lassan a pumpa fölötti szelepet, engedje ki a levegőt az eszközből (óra járásával ellentétes irányban nyílik)
 Használat közben a következőkre ügyeljen
 -          Kerülje el a nyaki ütőér nyomását. Ha szédül vagy fáj a feje, esetleg émelyeg, hagyja abba a nyújtást, engedje ki a levegőt az eszközből!
-          A gumicsövet ne tegye ki húzó erőhatásnak.
-          Tartsa magas hőtől, sugárzó napfénytől, nedvességtől elzárva, olaj ne kerüljön az eszközre.
TILOS használni az eszközt ezekben az esetekben:
-          szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek,
-          nyaki ér problémákban szenvedőknek,
-          vérzékenység esetén,
-          daganatos betegség esetén,
-          fertőző bőrbetegség esetén az eszközzel érintkező bőrfelületen.
Gyermekek elől elzárva tartandó!
 - Magyarországon most kerül bevezetésre, az Amerikai Egyesült Államokban az ára jelenleg : 100 USA dollár körül van
-  a postai utánvétel megoldható,
- Mivel az eszköz USA-ból jön maximális kiszállítási idő két hét lehet
- A garancia egy év, amely bizonyíthatóan nem szándékos rongálás miatt bekövetkező eszköz hiba miatti kár, ez a Soft Neck eszköz ingyenes cseréjét jelenti egy éven belül


Jelenlegi ára: 6 500 Ft

Az aukció vége: 2012-10-29 21:45
. Nyaknyújtó - SOFT Neck rehab eszköz - Jelenlegi ára: 6 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése